Kamyonum
Shadow

Kazakistan’a Yapılan İhracat Taşımaları Karayolundan Devam Ediyor

Ülkemizin Avrupa ve Asya ülkelerini kapsayan özellikle ihracat içerikli ürün gruplarının nakliyesinde son dönemlerde ortaya çıkan ve dünya genelinde tüm dengeleri değiştiren pandemiye bağlı aksaklıklardan dolayı güzergah ve geçiş kapısı düzenlemeleri ile yeniden şekillenme sağlanmış, belirlenen güzergah ve işleyiş çerçevesinde taşımacılık hizmetleri sunulmaya devam edilmektedir.
ABONE OL
Abone Ol
Kazakistan’a Yapılan İhracat Taşımaları Karayolundan Devam Ediyor
Haberler / Lojistik
30 Nisan 2021 Cuma 09:36
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Asya ülkeleri arasında yer alıp yıllık baz da ülkemizin en fazla ihracat çalışmaları içerisinde olduğu Kazakistan seferlerinde tıpkı diğer ülkelerde olduğu gibi çeşitli düzenlemeler yapılmıştır. Yeni düzenlemeler ışığında hareket eden Kazakistan nakliye firmaları tespit edilen güzergahların kullanılması neticesinde varış noktalarına ulaşım sağlamaktadırlar.

Daha önceleri şu an kullanılmakta olan güzergah haricinde yoğun olarak kullanılmakta olan İran, Türkmenistan ve Özbekistan üzeri güzergah malum sebeplerden dolayı kapalı olduğundan hali hazırda kullanılan Gürcistan, Azerbaycan üzeri güzergah ile Gürcistan, Rusya üzeri güzergahlar kullanılmaktadır. Mevcut olarak kullanılan her iki güzergahında kendilerine göre bir takım olumlu ve olumsuz yada avantaj veya dezavantajları bulunuyor.

Gürcistan, Rusya üzeri güzergah kullanımında taşıma navlunları makul seviyelerdedir ancak yoğun kullanıma bağlı olarak sınır kapılarında oluşan uzun tır kuyrukları sebebiyle geçişlerde, dolayısıyla da mal teslimat sürelerinde uzama meydana gelmektedir. Kazakistan nakliye yapan taşıma şirketleri zaman zaman kullandıkları Gürcistan, Azerbaycan üzeri güzergahta Bakü limanından Kazakistan limanlarına seferler yapan roro gemileri ile hareket etmektedir. Bu güzergahın kullanımında navlun fiyatına ayrıca roro ücreti de eklendiğinden taşıma maliyeti artışı meydana gelmektedir.

Türkiye’den Kazakistan’a gerek ihracat kapsamında bulunan gerekse üçüncü ülke menşeili olup transit içerikli durumda bulunan tüm ürün gruplarının gümrük çıkışlı olarak nakliye işlemleri gerçekleştirilirken yüklenen yükün ağırlığının Rusya ve Kazakistan’ın izin verdiği maksimum tonaj limiti olan 22 ton ağırlığı geçmeyecek şekilde olması gerekmektedir. İzin verilen tonaj limitinin aşılması halinde kantar cezası olarak adlandırılan cezalara maruz kalınmaktadır. İzin verilen tonaj limitinin üzerinde olan yük grupları gabari dışı olarak adlandırılan lowbed tarzı araçlarla taşınması gereken yük grupları arasına girmekte olup bu tür yüklerin taşınması için de karayolu izin belgesi alınması durumu doğmaktadır.

Haber: Mehmet Ali BAL
Haber kaynağı: Nakliye firmaları

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR

 KRIVINA VILLAGE SOFIA BULGARIA. URALSK KAZAKHSTAN
 12 Eylül 2023 Salı 12:59
Günaydın. Kazakistanlı firmalarla işbirliği yaparak 250 kg tekstil malzemesi içeren 130x80x80 palet sevk etmemiz gerekiyor. BG-1588 Krivina köyünden (Sofya, Bulgaristan) KZ-090003 Uralsk''a (Kazakistan). Bu rotayı her iki yönde de taşıyıp taşımadığınızı bilmek isterim. Cevap verme nezaketiniz için şimdiden teşekkür ederiz. Lorenzo+39 329 21 93 857 wazapp

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM HABERLER TESLİMAT DENİZ TAŞIMACILIĞI ENGLİSH YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2025 Kamyonum